Glutén- és tejmentes kókuszgolyó
Nem kell lemondania senkinek a farsangi finomságokról akkor sem, ha glutén-, vagy tejmentes diétát tart. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa elkészítette e népszerű sütemény változatát – szénhidrát csökkentett étrendbe is beilleszthetően!
A hagyományosan darált háztartási kekszből készült csemegéhez darált mandulát és kókuszreszeléket használunk, így nemcsak a sütemény beltartalmi értékét növeljük, de így glutén, tejfehérje- és laktózmentes diétát követő vendégeinknek is bátran kínálhatjuk.
Hozzávalók:
- 15 dkg mandula
- 6-8 ek kókuszreszelék
- 2-3 ek eszpresszó kávé
- 1 ek rum
- 4 ek eritrit
- 3 ek kakaópor
Elkészítés:
A mandulát és a kókuszreszeléket daráld le, majd add hozzá a kakaóport és az eritritet. 2-3 evőkanál kávé és egy kevés rum segítségével készíts könnyen formázható masszát. Ezt követően 1/2- 1 órára rakd a hűtőbe! Formázz belőle golyókat, végül hempergesd meg őket kókuszreszelékben! Ezt is előre lekészítheted! Jó bulizást!
Ha maradt még egy kis mandula, készíts házilag marcipánt! Itt a recept! Egyszerűbb, mint gondolnád!
Hozzászólás zárolva.