Grillezett mandulás-citromos sertéskaraj
Nem csak a megszokott fűszer kombinációkkal érdemes kísérletezni a grillen. Néhány elsőre oda nem illő dolog – ezúttal például a mandula – kellemes meglepetéseket tartogat.
Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomag újhagyma,
4 közepes paradicsom,
1 evőkanál olaj,
3 evőkanál méz,
2 cukkini,
5 deka durvára darált mandula,
5 deka fűszervaj.
Elkészítése:
a hússzeleteket megkenjük a 2 evőkanál mézzel, az összenyomott fokhagymával, és néhány órára a hűtőbe tesszük. A megmaradt 1 evőkanál mézet összekeverjük az olajjal és a darált mandulával. A felkarikázott paradicsomot és cukkinit enyhén sózzuk, borsozzuk, és a forró rácson a pácolt hússal együtt sütni kezdjük. Sütés közben a hússzeleteket a mézes-olajos-mandulás mártással kenegetjük, ami szépen rápirul.
Hozzászólás zárolva.