Gyümölcsös fordított torta
A narancs és a citrom egész évben kapható, üdítő savanykás ízükkel a legnagyobb nyári melegben is felüdülést nyújtanak. Ez a könnyű torta bármilyen alkalomra megfelel, mindenki szeretni fogja.
Hozzávalók:
3 közepes db narancs
1 dl narancslé
6 db tojássárgája
25 g zselatin
9 ek cukor
2.5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
4 dl habtejszín
0.5 dl víz
20 dkg háztartási keksz
2 db citrom
10 dkg szőlő
Elkészítése:
Az egyik narancs héját lereszeljük. A narancsokat és a citromokat megpucoljuk, felkarikázzuk, és meghintjük 2 ek. cukorral. Lefedjük, és néhány percet állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd felöntjük a forró tejjel. Belekeverjük a vaníliás cukrot és lereszelt narancshéját, majd addig főzzük, míg puha nem lesz. Felverjük a tejszínt. Fél deci meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, majd összekeverjük a tojássárgájával. Egy kerek tálat folpackkal kibélelünk, majd az alját és az oldalát végigrakjuk a lecsöpögtetett narancs- és citromkarikákkal. Szőlőszemeket teszünk a karikák közé.
Beleteszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslében mártogatott kekszet. Ezután ráöntjük a megmaradt krémet, végül befedjük a keksszel. Lefedjük fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk, és a fóliát eltávolítjuk róla.
Hozzászólás zárolva.