Habos őszibarackos máktorta
Egy nagyon gyors, egyszerű, de mutatós desszertet ajánlunk most. Ünnepi tortának vagy hétköznapi gyors édességnek is nagyszerű. Gyümölcsös, könnyed, szinte minden hozzávaló megvan hozzá a konyhában.
a
Hozzávalók
2 tojás
13 deka cukor
1 deci olaj
1 deci őszibaracklé
10 deka darált mák
15 deka liszt
fél csomag sütőpor
A torta tetejére:
egy nagy üveg őszibarackbefőtt (vagy konzerv)
4 deci habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál csokiforgács
a
Elkészítése
A sütőt 200 fokra felmelegítjük, az őszibarackokat lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, és 1 decit kimérünk belőle.
A tojásokat a cukorral sima krémmé keverjük. Hozzáadjuk az olajat és az őszibaracklét, belekeverjük a darált mákot, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tésztát kapcsos tortaformába öntjük, majd a sütőben 25-30 percig (alul, légkeverésesen 180 fokon) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt süteménylap köré tortagyűrűt teszünk.
Három darab fél őszibarackot vékony szeletekre vágunk, a többit meg kis kockákra. A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral, belekeverjük a barackkockákat, és az egészet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Körben rátesszük a barackszeleteket, és megszórjuk csokoládéforgáccsal. A süteményt tálalásig hideg helyre tesszük.
További ínycsiklandó receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.