Facebook hozzászólás
217

Használjuk fel a karácsonyi maradékot!

Mivel valószínűleg napokon keresztül nehéz ételekkel tömjük magunkat, vágyunk már valami könnyűre, ami nem terheli a gyomrunkat. Ebben az esetben jöhet egy kis saláta. Receptjeink segítenek!

A maradék sült kacsa

Kacsahúsos saláta

Hozzávalók:

1 doboz natúr joghurt

fokhagyma

bors

előre szeletelt saláta

pita vagy kenyér

a maradék kacsa

Elkészítés:

A zacskós salátakeveréket halmozzuk egyszerűen egy tálra. Keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel, tegyük bele a zúzott fokhagymát. Öntsük a keveréket a zöldségre. A sült kacsából szabdaljunk apró falatokat, és keverjük össze a salátával. Sütőben 230 fokon kicsit pirítsuk meg a pitákat vagy a kenyérszeleteket, és ezzel fogyasszuk.

Kacsazsíros kenyér

Hozzávalók:

friss kenyér

kacsazsír

lilahagyma

Elkészítés:

Ez az az étel, amit mindenki ismer. Persze könnyűnek éppen nem nevezhető, de nincs is annál jobb dolog, mint kitörölgetni, kapargatni a tepsi aljából az isteni kacsazsírt. Ne hagyják ki, valószínűleg nem sütnek túl gyakran kacsát.

A maradék sütemények

Szegény sütemény széle az, ami a legtöbbször megmarad. Ott már nincsen benne töltelék, nem is mutat szépen, úgyhogy az ünnepek végére ott árválkodik a tepsiben néhány morzsa társaságában.

Gyümölcsös mutymuruty

Hozzávalók:

tej

puding

(fagyasztott) gyümölcs

a süti széle

Elkészítés:

Ehhez a recepthez hagyományosan babapiskótát ajánlanak, de ilyenkor nyugodtan felhasználhatjuk a száraz maradékokat. A tejjel főzzük meg a pudingot, poharak aljába rétegezzünk a darabokra tört sütimaradékból (lehet akár maradék linzerkarika is, az sem baj, ha van benne egy kis lekvár), tegyünk rá egy kis gyümölcsöt, majd egy kis pudingot. Várjuk meg, amíg kihűl, úgy fogyasszuk.

A maradék gyümölcsleves

Ha sok marad a levesből, de már senkibe nem fér a tejszínes finomságból, egyszerűen szűrjük le, mossuk le a gyümölcsöket, amik akár így is fogyaszthatók. Ha leturmixoljuk őket, shake-nek is elkészíthetjük, de akár gyümölcspépként is használhatjuk süteményekhez.

A lényeg tehát, hogy maradjunk kreatívak, hiszen semmit nem jó dolog kidobni. Amit tudunk, azt hasznosítsuk, hátha más formában új életre lelnek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!