Facebook hozzászólás
211

Isteni jeges csoki különlegesség

A leírás szerint komplikáltnak tűnik, valójában nagyon gyorsan – s főleg előre – elkészíthető finomság! Próbálja ki Ön is, nem fogja megbánni! Egy igazi nyári különlegesség!

Hozzávalók:

200 gr. babapiskóta

1 dl tej

2 evőkanál konyak

200 gr. vaj

200 gr. porcukor

3 tojás

2 kávéskanál vanilía

4 evőkanál tiszta kakaópor (nem instant!)

100 gr. hámozott, pirított, szeletelt mandula

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba aprítsuk bele a babapiskótát. Adjuk hozzá a konyakkal összekevert tejet, és hagyjuk állni, amíg magába szívja.

Egy másik tálban robotgéppel keverjük habosra a cukrot és a vajat. (vegyük ki előre a hűtőből, vagy olvasszuk fel, de nem szabad forrnia!) Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliarúdból kikapart vaníliát, a kakaót és a pirított mandulát. Az egészet jól keverjük össze robotgéppel. Külön tálban verjük habosra a tojásfehérjéket, és óvatósan keverjük hozzá a kakaós masszához, majd fordítsuk bele a masszába a babapiskótát, és szintén óvatós mozdulatokkal keverjük össze. Simítsuk bele egy alacsony, egyenes falú tálba, vagy tortaformába és tegyük 4 órára a mélyhűtőbe. Tálalás előtt fél órával vegyük csak ki. Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

Italajánlat: A csokoládés desszertek mellé a legfinomabb a tokaji aszú, amit szintén hűtsünk be előre!

L. K.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!