Kakaós csiga házilag
Számtalan jobbnál jobb recept létezik a házi kakaós csiga elkészítéséhez, megmutatjuk, Enikő hogyan készíti.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg túró
25 dkg sima liszt
fél dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
3 evőkanál olvasztott vaj – esetleg olaj (a töltelék alá)
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A hozzávalókat a tésztához összekeverem, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtom téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem, és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-11 percig sütöm (légkeveréses sütőben).
Hozzászólás zárolva.