Facebook hozzászólás
2 312

Kakaós piskótarúd tojás és tej nélkül

Most pedig bebizonyítjuk, hogy a tojáson túl is van élet! Szarka Dorottya, a Budai Allergiaközpont dietetikusa saját, jól kipróbált receptjét adjuk közre! Meg ne lepődj, ez még finomabb, mint a hagyományos piskóta!

Piskótattekercs lekvárral, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók (24 cm-es rúdhoz):

  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 g napraforgóolaj
  • 100 gramm eritrit (vagy ennek megfelelő tetszőleges édesítő)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 1 ek útifűmaghéj (ruganyosabb állagot ad, de elhagyható)
  • 100 ml víz
  • 1 csipet só

Kakaós rúdhoz:

  • + 1 evőkanál zsírszegény kakaópor

Töltelék:

  • 50 gramm (cukormentes) lekvár

Elkészítés:

Külön tálban kimérjük, majd összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. A nedves elegyet hozzáöntjük a liszthez, addig keverjük, míg egynemű masszát nem kapunk, és már nem „habzik”. A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) tepsibe öntjük, kissé megrázogatjuk, megütögetjük a szélét, majd előmelegített 175°C-os sütőbe toljuk, s 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp
Természetesen nem kötelező feltekerni, lapként is meghagyhatjuk, vagy gyümölccsel is megszórhatjuk!

A tojás nélküli piskóta hátránya, hogy könnyebben törik, így ha a sütemény elkészült, gyorsan kell dolgoznunk, ha tekercset szeretnénk készíteni. Borítsuk szilikonlapra vagy sütőpapírra a tésztát, kenjük meg lekvárral, és a lap vagy sütőpapír segítségével tekerjük fel. Érdemes úgy kihűlni hagyni, hogy sütőpapírba tekerjük, úgy biztosan nem törik meg.

Jó étvágyat!

(Forrás: Budai Allergiaközpont)

Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül
Bajnokok desszertje, ami amellett, hogy nincs benne hozzáadott cukor, rostban gazdag és igazi protein bomba! Ez az igazán csinos darab tele van fehérjével! Elképesztően finom, egyszerűen elkészíthető piskótatekercs, amihez csak pár trükköt kell megtanulnod, és máris mintha egy cukrász kezéből került volna ki a mestermű.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!