Kalocsai sertéskaraj
Számtalan módozatot ismerünk, melyekkel változatosabbá tehetjük a húsételeinket. Lehetséges, hogy erről a változatról még egyáltalán nem tudsz, éppen ezért ajánljuk most figyelmedbe.
Első olvasásra elképzelhető, hogy hosszadalmasnak tartod ezt a receptet, de ha erőt veszel magadon és neki látsz, tuti hogy mindenki megnyalja majd utána mind a tíz ujját. Vagyis egy próbát legalább megér, de könnyen válhat családi kedvenccé is ez a fogás. Ja és, hogy mitől kalocsai? A kalocsai fűszerpaprika megvan?
Kalocsai sertéskaraj
Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj
5 dkg liszt
10 dkg zsír vagy olaj
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
50 dkg húsos paprika
20 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2,5 dl alaplé
só, bors, kalocsai fűszerpaprika
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk majd kevés zsíron mindkét oldalát elősütjük. Kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagyma felét és tovább pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, kevés alaplével felengedjük, majd beforraljuk és ráöntjük az elősütött hússzeletekre. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezalatt elkészítjük a lecsót. Kevés zsíron vagy olajon lepirítjuk a felvágott hagyma másik felét, kevés alaplével felengedjük és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott paprikát majd kb. 15 percig dinszteljük. Utána megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük alaplével, majd jöhet a felkockázott paradicsom is. Sózzuk, készre főzzük, az egészet átkanalazzuk a megpuhult sertésszeletek mellé. Fedő alatt még összepároljuk, aztán már csak tálalnunk kell.
Még több recept sertéshúsból:
Mézes mázas sült oldalas
Székelygulyás füstölt kolbásszal
Hozzászólás zárolva.