Kevert meggyes potyogtatós – a nagyi szakácskönyvéből
Ideje van a meggynek, hát itt az ideje egy 30 perces isteni fahéjillatú kevert süteménynek is. Elrontani sem lehet a nagyi szerint.
Hozzávalók:
- 18 dkg vaj vagy margarin,
- 40 dkg liszt,
- 25 dkg kristálycukor,
- 4 tojás,
- 1 csomag sütőpor,
- fél liter kimagozott meggy,
- 2 kiskanál fahéj,
- a tepsi kikenéséhez zsír,
- a tálaláshoz porcukor.
Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük (nem kell megijedni, ha kicsit sűrűbb állagú), majd belepotyogtatjuk a kimagozott meggyszemeket, és meghintjük a fahéjjal.
Forró sütőbe toljuk, és közepes lángon kb.35-40 percig sütjük. Még langyosan kockára vágjuk és meghintjük porcukorral.
Hozzászólás zárolva.