Koreai palacsinta
Akik vonzódnak a hagyományostól eltérő ételekhez, ne habozzanak kipróbálni. A végeredmény egy kellemes ízű, belül kicsit krémes zöldséges palacsinta, ami mellé tálaljunk édes chili szószt.
Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
10 dkg rövid szemű rizs
6 dkg liszt
2 tojás
só
2 teáskanál foghagyma-gyömbér paszta (ennek hiányában reszelt gyömbér és tört fokhagyma keveréke)
2 teáskanál szójaszósz
2-2,5 dl víz
olaj
szezámolaj
zöldségek julienne-re vágva: sárgarépa, paprika, póréhagyma
Elkészítés:
A sárgaborsót és a rizst megmostam, majd annyi vízben, amennyi ellepi, odatettem főzni. Menet közben sóztam, és kevergettem, időnként pótoltam a vizet. Amikor a borsó puha volt, félrehúztam a masszát a tűzről, kihűtöttem. Ezután robotgépben pépesítettem a keveréket, hozzáadtam a szójaszószt, a tojásokat, lisztet, fokhagymapasztát és a vizet. Ez utóbbival óvatosan bánjunk, mert előfordulhat, hogy nem lesz szükség mind a két és fél deci vízre. Végül az összevágott zöldségeket keverjük a masszába. Egy serpenyőbe öntsünk minimális olajat, valamint néhány csepp szezámolajat, de ez a mennyiség csak annyi legyen, hogy éppen csak legyen olaj az edényben. Forrósítsuk fel, majd merőkanállal tegyünk a masszából a serpenyőbe egy adagot. Vegyük vissza a hőt, és kis lángon süssük a palacsintákat szép barnára. Fordítsuk meg, süssük meg a másik oldalát is.Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár
Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.
Hozzászólás zárolva.