ÚJÉVI INOMSÁG
Lencseleves nemcsak korhelyeknek
Egyenesen fehérje, aminósav és B-vitamin bomba a lencse. Közép-Európában már a kőkorszakban ismerték, sőt termesztették! Eleink is tudhattak tehát valamit! No, akkor próbáljuk ki, mi az a növény, illetve termése, amit már a kőkorszaki ember is szívesen evett! Kifejezetten újévi fogásunk nemcsak a másnaposoknak esik majd jól!
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 10 dkg valamilyen füstölt hús
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 babérlevél
- tejföl ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
- 1 vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
Áztasd be a lencsét még a főzés előtt egy nappal. Tudom, jókor szóltam, de aki gazdag szeretne lenni, legyen előrelátó is! Szóval, most szűrd le a lencsét, és tedd fel főni annyi vízben, ami jócskán ellepi. Tedd hozzá a két babérlevelet is. A füstölt húst darabold fel, és szintén add a lencséhez. Ha a hús elég puha, add hozzá a répákat is. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Szórd rá a lisztet, a pirospaprikát. Készíts belőle egy sötétebb rántást. Ha már a levesben minden puha, berántjuk, összefőzzük, kóstoljuk, és sózzuk. Tálaláskor tejfölt, friss kenyeret kínálunk hozzá.
Na, ez a tuti út a gazdagsághoz! Jó étvágyat, jó szerencsét, és BUÉK!
Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával
Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.
Hozzászólás zárolva.