Mennyei ananásztorta – sütés nélkül
A recept déli szomszédainktól, Szerbiából származik, miként egyik alapanyaga is, a plazma keksz. Gyorsan elkészíthető, különleges desszert, igazi nyári meglepetés.
Hozzávalók:
30 deka plazma keksz
25 deka háztartási keksz
25 deka porcukor
5 deci tejföl
1 ananász konzerv
2 tasak tejszínpor (vízzel kikeverhető)
Elkészítés:
A tejfölt, a porcukrot és a darált kekszeket kikeverjük, majd hozzáadjuk az apróra darabolt ananász felét. Ha kicsit kemény a tészta, az ananász levével felhígíthatjuk egészen addig, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. A tortaforma aljára nyomkodjuk a kekszes tésztát, a megmaradt ananászt rárakosgatjuk, és a tetejét megkenjük a felvert tejszínnel. Hidegre tesszük kb. fél órára, majd szeleteljük.
Tipp: ha nincs lehetőségünk plazma kekszet beszerezni (amely ízvilágában és állagában is utánozhatatlan), akkor természetesen csak háztartási kekszet is használhatunk.
Hozzászólás zárolva.