Facebook hozzászólás
666

Mexikói csirkeragu újkrumplival

Csirke és kukorica, avagy Van aki forrón szereti, és van aki nem. Erről nincs nincs mit mondani… Meleg van, nagyon meleg… És mi lesz itt még nyáron! llyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípős. Azért egy ici-picit lehet az – mondja el nekünk Steffel Csaba.

Mexikói csirkeragu, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet 2×2 centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután megsózzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, elkavarjuk, babérlevéllel, majoránnával és a fahéjjal ízesítve, valamint vízzel felöntve 25-30 percig főzzük. Közben a megtisztítjuk a újkrumplit, és a csirkemellhez hasonlatosan feldaraboljuk; a kápia paprikákat is felkockázzuk, majd a kukoricakonzervekkel együtt a csirkéhez adjuk; készre, puhára főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá, illetve chilivel is ízesíthetjük, bár azért, mert mexikóinak mondjuk, nem kötelező, hogy csípős legyen. Legalább is Steffel Csaba szerint.

Tőkehalas paradicsomos fussili csemegekukoricával
Őrülten jó egy recept, ami most következik Steffel Csaba konyhájából. Miért is ne lenne jó? Van benne hal, kukorica, tészta is. Ráadásul a hűtőben bármikor ott a hal, a konyhaszekrényben csücsül a tészta, amit csak ki kell főzni! Pillanat alatt mesés étel kerekedik belőle! Ugorj neki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!