Narancsos keksz csokidarabokkal
Egy keksz legnagyobb előnye, hogy bárhol és bármikor el lehet fogyasztani. Ráadásul elkészíteni sem nehéz. És rengeteg változata létezik.
Ezt az ínycsiklandozó narancsos kekszet a legjobb még melegen elfogyasztani, amikor az olvadt csokoládé puha benne. Így igazán fenséges a zamata és intenzív az íze. Hopp! Máris összefutott a nyál a szátokban, igaz? Nekem is. Tulajdonképpen képes lennék ódákat zengeni a csokis kekszekről, de ehelyett inkább következzék a narancsos csokis keksz receptje.
Narancsos keksz csokidarabokkal
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj
5 dkg cukor
10 dkg nádcukor
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál tej
20 dkg narancsos étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a tepsit vagy a sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral. Robotgép segítségével keverjük habosra a cukrot és a vajat. Majd dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport, a tejet és az összevágott csokoládét is. Osszuk a keveréket 18 egyenlő részre. Gyúrjuk mindegyiket golyóvá, majd rakjuk őket a sütőlemezre, kellő távolságra egymástól, hogy legyen helyük szétterülni. A golyókat enyhén lapítsuk le annyira, hogy kissé lapos maradjon a felszínük. A kekszeket süssük 20-25 percig, amíg a szélük aranyszínűre pirul, de a közepük azért puha marad. Ha kész, akkor várjunk 5-10 percet és csak utána kezdjük el habzsolni.
Még több egyszerű édesség:
Almás-fahéjas süti a legegyszerűbb módon
Hozzászólás zárolva.