Facebook hozzászólás
488

New York-i sajttorta erdei gyümölcsökkel

A sajttorta az az édesség, amit valószínűleg mindenki szeret. Megállja a helyét egy születésnapon is, és nem túl elegáns egy barátnős délutánhoz sem. Ha még egyszerűbbé akarjuk tenni, akkor a gyümölcsöntet akár el is maradhat, mert anélkül is nagyon finom.

A gyümölcsöntet el is maradhat, anélkül is nagyon finom –  Kép: Pixabay

Hozzávalók
27 deka tejszínes krémsajt
7 deka kristálycukor
1 deka vaníliás cukor
1 deci tejföl
7 centiliter tejszín
3 tojás
4 deka vaj
8 deka édes kekszmorzsa
őrölt fahéj
A gyümölcsöntethez:

20 deka erdei gyümölcskeverék
5 deka kristálycukor
őrölt fahéj
2 centiliter rum

Elkészítése
A kekszmorzsából, egy tojásból és a vajból tésztát készítünk, ízesítve őrölt fahéjjal, majd a tésztát tortaformába helyezve elősütjük. Ezután a többi hozzávalót csomómentesre kikeverve ráöntjük, majd 160 fokon 90 percig sütjük.
A gyümölcsöntethez az erdei gyümölcskeveréket meglocsoljuk rummal, összeforgatjuk a kristálycukorral és őrölt fahéjjal, megvárjuk, míg sűrű levet enged, és már használhatjuk is.
A tortát a gyümölcskeverékkel és tejszínhabbal kínáljuk.

Életforma-tipp
Ehhez a recepthez tortaformát vásárolhat
az Életforma Shopban!
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!