Facebook hozzászólás
1 086

Rántott camembert sangriás kék áfonya mártással, rozmaringos rizzsel

Áfonyaszósz és gyömbér – az angolszász karácsonyi konyha fontos ízei. De a magyar ízléstől sem áll távol. Finom, húsmentes ételt ajánlunk!

Kép: Bálint Csemegék

Hozzávalók:

1 kerek camembert sajt

10 dkg liszt

2 egész tojás

10 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

áfonyamártás:

5 dkg kék áfonya (vagy 1 csomag fagyasztva szárított kék áfonya csemege)

1 egész citrom

édesítőszer vagy méz ízlés szerint

csipet só

1 dkg étkezési keményítő

1 dl sangria

csipetnyi gyömbér

körethez:

25 dkg rizs

ízlés szerint só

szárított rozmaring

Elkészítés:

A sajtot ketté vágjuk és bepanírozzuk, majd félre rakjuk. A rizshez fél liter vizet felforralunk, belerakjuk a rizst, majd sóval és rozmaringgal ízesítjük, készre pároljuk. Az áfonyát 3 dl vízben feltesszük főni és ízlés szerint ízesítjük a citrommal és a gyömbérrel. Ha az áfonya megpuhult és a színét is kiengedte, akkor a kevés hideg vízben elkevert keményítővel addig sűrítjük míg mártás állagúvá válik. Hozzáadunk 1 dl sangriát és tovább forraljuk még legalább 5 percig. Ha a mártás elkészült forró olajban kisütjük az előzőleg bepanírozott camembert darabokat. A mártást a tányéron a sajt köré öntjük, vagy egy külön kis tálkában is kínálhatjuk mellé.

A recept forrása: Bálint Cseppek



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!