HÚS NÉLKÜL, GAZDAGON
Rizsleves finom zöldségekkel
Húsvét előtt, böjt idején sok családnál gyakrabban kerülnek az asztalra hús nélküli fogások. Arra gondoltam, hogy az Őrülten jó ételek ezen remeke, pont beleillik ebbe a hangulatba!
Hozzávalók:
12 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 ek. fehérborecet
2 ek. liszt
fűszerpaprika
tárkony
só
Elkészítés:
A sárgarépát fél karikákra vágjuk, a vöröshagymát vékony csíkokra (fél vagy negyed karika) szeljük, a szárzellert pedig kissé ferdén fél centisre daraboljuk. Zsiradékot hevítünk és a répát, hagymát, zellert egyszerre megfuttatjuk rajt. Ezután hozzákeverjük a rizst, babérlevéllel, tárkonnyal fűszerezzük, és meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük (1,2 l) vízzel. Puhára főzzük a rizst, és a zöldségeket, a lisztből rántást készítünk a levesünket berántjuk. Az utolsó percben a borecettel megbolondítjuk. Jó étvágyat kíván hozzá az Őrülten jó ételek szakértője!
Póréhagymás, rizses csirke
Néhány egyszerű alapanyagot választottunk a csirke mellé, és nagyon finom egytál étel lett a végeredmény. A póréhagyma és a fehér bor alapjáraton nagyon illik egymáshoz.
Hozzászólás zárolva.