Facebook hozzászólás
873

ŐSZI MELEGÍTŐ

Selymes karfiol-krémleves parmezánnal

Húsleveskészítésből maradt egy fél fej karfiolom, ami már napok óta mosolyog rám a hűtőből. Reggel rájöttem, hogy most kell felhasználnom egy osztrák levestippet, és nem csalódtam! Itt az eredmény, én csak a parmezánnal turbóztam.

Karfiol-krémlevesleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Bő fél liter vízbe beletesszük a sonkát, a fokhagymagerezdeket, és lassú tűzön főzzük. Ha felforrt, beledobjuk a leveskockát. A megtisztított karfiolrózsákat pár perc alatt megpároljuk a zsiradékon,  majd ráöntjük a sonkás alaplevet. Lassan addig főzzük, amíg a rózsák megpuhulnak. Most adjuk hozzá a tejszínt, a parmezánt, keverjünk rajta egyet, majd öntsük az egészet a turmixgépbe. Jó alaposan selymes, krémes állagúvá varázsoljuk. Tálaláskor adj hozzá vékony pirítóst és szárított sonkachipszet, de ez el is maradhat, mert ez a leves annyira finom, és habkönnyű, hogy pillanatok alatt lecsúszik!

Jó étvágyat!

Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából

Sertészűz bazsalikomos krumplipürével, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel – nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!