Facebook hozzászólás
2 468

AMIKOR TÁTVA MARAD A CSALÁD SZÁJA

Sörben sült kacsacomb édesburgonyás pürével, roppanós káposztával

Sült kacsacomb vagy mell karácsonyra? Úgy bizony! A sült kacsacomb vagy kacsamell tulajdonképpen bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét, karácsonykor is népszerű fogás.

sült kacsacomb
A sült kacsacomb az ünnepi asztalon is megállja a helyét (Fotó: Depositphotos)

Hozzávalók:

  • 4 darab kacsacomb
  • 4 darab kacsamell
  • majoránna
  • kacsazsír
  • 1-2 dl sör

A körethez:

  • 6-7 nagyobb burgonya
  • egy nagyobb édesburgonya
  • vaj
  • tej

A lila káposztához:

  • egy kisebb fej lila káposzta
  • cukor
  • ecet
  • őrölt kömény
  • egy kisebb fej vöröshagyma
  • barna cukor

Elkészítés:

A kacsamelleket és a kacsacombokat alaposan átmossuk, az előforduló tollmaradványoktól megszabadítjuk, kissé bevagdossuk a bőrt ,besózzuk, majoránnával átszórjuk. Egy kacsazsírral vékonyan átkent tepsibe helyezzük a húsokat egymás mellé, majd a sört aláöntjük, alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben 160 fokon puhára sütjük. Mikor kész, az alufóliát levesszük, és kissé rápirítunk a hús bőrös felületére. A maradék sörrel locsoljuk meg a kacsákat, szép piros, ropogós lesz tőle a bőre.

A lila káposztát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk, és felszeleteljük. Kevés zsiradékon puhára fonnyasztjuk, hozzáadunk két evőkanálnyi barna cukrot, egy kicsit átkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, sózzuk, cukrozzuk, köménymaggal hintjük, és felöntjük vízzel. Két evőkanálnyi ecetet adunk hozzá, és puhára főzzük. Kóstolás után még utána ízesíthetjük. (Én kicsit édesebben kedvelem.)

A püréhez: a burgonyákat és az édesburgonyát megpucoljuk, kockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hozzáadunk 5-8 deka teavajat, ezt hagyjuk a forró krumplin szétolvadni, majd burgonyatörővel alaposan átnyomkodjuk, és annyi tejjel felöntjük amennyivel egy jó kis krémes állagot nem kapunk. Sózzuk ízlés szerint.

Ez is érdekelhet:

Wellington bélszín karácsonyra



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!