Spárga sonkás vajjal
Ínyenceknek pármai sonkával ajánlom, de nyugodtan helyettesíthetjük mással is. Ebben a melegben igazán jó étel, hiszen gyorsan elkészül és főételként, salátaként is tálalható.
Spárga sonkás vajjal
Hozzávalók:
2 kg fehér spárga, só, cukor, 220 g vaj, 10-12 levél friss zsálya, 50 vékonyra szeletelt pármai sonka, fekete bors.
Elkészítése:
A spárgát meghámozzuk, adagonként összekötjük, és 2-2 teáskanál sóval és cukorral, valamint 20 g vajjal ízesített jó 2 liter forró vízben kb. 15-18 percig főzzük. A maradék vajat felolvasztjuk és a keletkezett fehér savót leszedjük a tetejéről. A zsályalevelet leöblítjük, szárazra rázzuk és 1 evőkanál vajon megsütjük. Azután hozzáadjuk a maradék vajat, vigyázunk, hogy ne barnuljon meg. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, belekeverjük a vajba, végül sózzuk, borsozzuk. A spárgát lecsöpögtetjük, és a sonkás vajjal, valamint az újkrumplival együtt tálaljuk.
Jó Étvágyat: Edit
Nézd meg a többi beérkezett receptet és szavazz!
Hozzászólás zárolva.