NYÁRI ÖRÖMKÖDÉS
Spenót és fokhagyma szerelme, avagy nekem nagy öröm a kiskert
Indul a kiskert; sarjad, növekszik, érik, virul, és mosolyog a sok-sok finomság. A drága szomszédok szedik, elkészítik, és megeszik. …de a kert az nem áll meg – sarjad, növekszik, érik, virul, és mosolyog a sok-sok finomság. A drága szomszédok pedig szedik, és szedik…, és nekem adják, mert a Csabi szereti, elkészíti, és megeszi. Csabi nem más, mint az őrülten jó ételek tudója.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb
- 2 dl tejszín
- 4 (+1) gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- majoránna
- só
- 25 dkg pappardelle (szélesmetéltel)
- 30 dkg spenót
- 10 dkg kenyérszalonna
- bors,só
- olívaolaj
Elkészítés:
A pulykahúst kis kockákra daraboljuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani. Amikor már elvesztette nyers színét, és egy kis pirult színt is kapott, megsózzuk, majoránnával és 4 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, majd vízzel felöntögetve, (mint a pörköltnél) puhára főzzük. Az utolsó forrásnál, a tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük. Én az intenzív íz érdekében itt végén, a tejszínnel együtt még egy gerezd zúzott fokhagymát is adok hozzá – teszi hozzá az őrülten jó ételek szakértője!
A tésztát kifőzzük. A spenótot megtisztítjuk, a „szárrészét” szükség szerint kivágjuk, kitépkedjük, majd a leveleket durván felaprítjuk. A kenyérszalonnát kis kockákra vágjuk és egy-két evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a spenótot, és pillanatok alatt megfonnyasztjuk, megborsozzuk, ha igényli megsózhatjuk, és a kifőtt tésztával alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor a spenótos tésztára halmozzuk a pulykaragut.
Olcsó spárgakrémleves
Örülök, hogy annyian érdeklődtetek a spárgás receptek iránt! Ezen felbuzdulva, most itt a legújabb költeményem, használjátok egészséggel!
Hozzászólás zárolva.