Spenótos táska: könnyű élvezet a téli búskomorság ellen!
Könnyű, tápláló ételekre van szüksége szervezetünknek a téli időszakban. A spenótban rendkívül fontos nyomelemek vannak, amelyek segítségével fittek lehetünk az influenzaszezon közepén is. Ez a recept emellett még finom is! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
A tésztához:
3 tojás
15 deka liszt
A töltelékhez:
4 zsemle
3 tojás
15 deka spenót
egy evőkanál petrezselyem
3 deka margarin
fél vöröshagyma
szerecsendió
szója
só
Elkészítése
A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, majd két levelet sodrunk belőle.
Ez alatt a margarinban puhára pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, zöldpetrezselymet és spenótot, hozzáadjuk a vízben megáztatott és jól kinyomott zsemlét, és a tűzön jó forrásig összekavarjuk. A keveréket levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojást, a fűszert, és rákenjük a tésztára. Azután összesodorjuk, derelyemetszővel négyszögletes darabokra vágjuk, és forró bő vízben addig főzzük, amíg fölül nem úsznak a vízen. Tésztaszedővel kiszedjük, és barnára sült zsemlemorzsás vajat öntünk a tetejére.
További ínycsiklandó recepteket itt találhat!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.