Sült paprika tekercs krémsajttal
Attól függ, milyen ügyesen tekerjük a sült paprika és mortadella csíkokat, mert ha jól csináljuk, nagyon mutatós előételt készíthetünk belőle. Érdemes a kézügyességünket próbára tenni, imádni fogják a vendégeink ezt a fogást!
Hozzávalók:
piros kaliforniai paprika, személyenként egy darab
néhány csepp olívaolaj
krémsajt (kecske, tehén, natúr vagy ízesített)
hajszálvékony mortadella csíkok, esetleg pármai sonka
fogpiszkáló
Elkészítés:
A paprikákat megmostam, négybe vágtam, magházukat kiszedtem, majd a szeleteket domború felükkel sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, megspricceltem olajjal, és a sütőben – grill fokozaton – megsütöttem. Egyáltalán nem baj, ha a paprikák héján fekete pöttyök-foltok keletkeznek. Amikor készen van, óvatosan tegyük a szeleteket nylon zacskóba, vagy fedjük le fóliával a tepsit, pihentessük őket 10-15 percig. Addigra kezelhetőre hűlnek, és könnyedén lehánthatjuk a paprikák héjának felső rétegét. A következő lépés, hogy a mortadellát/sonkát as paprikák méretéhez szabjuk: legyenek ugyanakkorák, mint a paprika szeletek. És most jön a türelemjáték: tegyünk a vágódeszkára egy csík paprikát kenjük meg krémsajttal vékonyan. Én most tubusos sajtot használtam, azzal könnyű bánni, mert csak egy pici lyukat kell vágni a tömlőn a késsel, és szépen, vékony csíkban bújik elő a sajt a műanyagból. Nos tehát: a paprikára kerül egy réteg sajt, arra fektessük a mortadella csíkot, erre újra egy kevés sajt jön, majd ügyesen tekerjük fel apaprikát, lehetőleg úgy, hogy ne préseljük ki belőle az összes sajtot a deszkára.
Tálalhatjuk egy-egy karika uborkára fogpiszkálóval rögzítve, jó megoldás a kréker keksz is, de abba az istennek se fogjuk tudni beleszúrni a fogpiszkálót, ne is kísérletezzünk. Szóba jöhet még karikára szaggatott, úgy megsütött toast-kenyér is, fantáziánknak csak a csillagos ég szab határt.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.