Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával
Ez az, amikor tobzódhatunk az igazi, őszi vadízekben! A DoQ november minden csütörtökén 17 órakor vadételeket készít hókusz-pókuszok nélkül! Nem kell hozzá nagy tudomány, csak egy kis szeretet a vadhúsok iránt! A vadhúsok pedig megérdemlik, mert egészségesek, finomak. Ha ügyes vagy, olvad a szádban!
Hozzávalók:
- 2 kg szarvashús
- 2 kg vaddisznóhús
A pörkölt alap hozzávalói:
- fokhagyma
- vöröshagyma, nagy szeletekre vágva
- paprika
- paradicsom
- só
- bors
- köménymag
- pirospaprika
Elkészítés:
Forró zsírban dinszteljük meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot. A kész pörkölt alapot kedvünk szerint ízesítsük sóval, borssal, vagy köménymaggal, majd az egészet turmixoljuk össze. Az így kapott szaftot két külön lábosba osszuk el: az egyikbe a szarvashús, a másikba pedig a vaddisznóhús kerül. A tűzhelyen kb. 2 órát főzzük őket, folyamatos kevergetés mellett.
Tarhonya elkészítése:
Egy pohárnyi tarhonyához használjunk két és fél pohárnyi vizet. A vízhez adjunk hozzá egy erőleves, egy marhahúsleves és egy tyúkhúsleves kockát, majd forraljuk fel. A forró levet öntsük rá a már piruló tarhonyára, majd pár perc újraforralás után a pörkölthússal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.