Facebook hozzászólás
371

Tárkonyos burgonyaleves

Télen sajnos kevesebb friss zöldség közül válogathatunk, de a hagyományos krumplilevest is feldobhatjuk úgy, hogy unalmas „menza-ételből” pikáns különlegességgé válik.

A kép illusztráció – Fotó:Piac & Profit /FényesGábor

Hozzávalók
50 deka újburgonya
2 deci tejföl
1 fej vöröshagyma
néhány szál apróra vágott friss tárkony
2-3 evőkanál tárkonyecet
2 babérlevél
4-5 szem egész bors
1-1 evőkanál liszt és olaj

Elkészítése
Az krumplit megtisztítjuk, és felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, majd egy edényben a felforrósított olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a babért, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Ha kész, a lisztet elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a leveshez, beleszórjuk a friss tárkonyt is, majd jól átforraljuk. Ízlés szerint tárkonyecettel pikánssá téve, még forrón tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!