Tárkonyos-gombás csirke spárgával készítve
Egy csipetnyi provance-i konyha magyar gyomorra szabva: ez a fogás mindenkiből elégedett sóhajokat csalhat ki, furfangos ízesítésével. Ráadásul nemcsak finom, hanem könnyű is! Próbáld ki!
Hozzávalók
● 1 kiló csirkemellfilé
és csirkecomb vegyesen
● 30 deka zöld spárga
● 1 fej hagyma
● 20 deka csiperkegomba
● 2 deci száraz fehérbor
● 1,5 deci tejszín
● 0,5 liter húsleves-alaplé
● 15 deka vaj vagy margarin
● liszt
● 2-3 babérlevél
● tárkony
● só, bors
Elkészítése
A spárgát megtisztítjuk, a végét levágjuk, majd a spárgákat kétujjnyi darabokra vágjuk. A csirkemellet feldaraboljuk, a combokat kettévágjuk, a hagymát, a gombát felkarikázzuk. A hagymát a vajon magas falú edényben vagy serpenyőben üvegesre pároljuk, egy kis liszttel megszórjuk, majd felöntjük a borral, hozzáöntjük az alaplét és a tejszínt. Beletesszük a babérlevelet, és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a csirkehúst, a gombát és a spárgát, és állandóan kevergetve puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tárkonyt, de bánjunk óvatosan vele, mert igen intenzív az íze! Citromlével, fehér borssal ízesíthetjük.
● Az ilyen párolós-szaftos ételekhez különösen jók
a kerámiaedények, ezekből sokfélét találhatsz
az Életforma Shopban!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.