Tortiglioni darált hússal és sült zöldségekkel
A tészta sokunk kedvence, legyen az saját kézzel gyúrt, bolti készítmény vagy valami különleges olaszos. Tavasszal–nyáron főként a vitamindús változatnak van itt az ideje. Ez is egy ilyen sajtos, sült zöldséges finomság. Biztos, hogy jóllaksz vele!
Hozzávalók
● 500 gramm Tortiglioni
tészta
● 1 vöröshagyma
● 3 közepes sárgarépa
● 2 közepes cukkini
● 1 csomag újhagyma
● 2-3 evőkanál olaj
● 1-2 evőkanál olíva olaj
● 40 deka darált hús
● 1-2 teáskanál
paradicsompüré
● 3 paradicsom
● 6 deka mozzarella sajt
● 7,5 deka trappista sajt
● 3-4 szelet bacon
● fél csokor rukkola
● só, bors
Elkészítése
A megtisztított vöröshagymát vágjuk apróra, a pucolt sárgarépát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, a cukkinit kockázzuk fel. A hagymát kevés olajon tegyük serpenyőbe párolódni, majd amikor megfonnyadt, adjuk hozzá a sárgarépát és a cukkinit. Pirítsuk együtt gyorsan, s csak ez után sózzuk meg picit, így a cukkini nem ereszti ki idő előtt a levét. A zöldséges keverékhez adjuk hozzá a bacont, jól forgassuk át, majd tegyük bele a paradicsompürét és a meghámozott, feldarabolt paradicsomokat. 5-10 percig süssük együtt, végül adjuk hozzá a vékony karikákra vágott újhagymát.
A darált húst sóval és borssal ízesítve egy másik serpenyőben vékony olajon pirítsuk le. Amikor elkészült tegyük félre.
Közben a tésztát lobogó vízben főzzük puhára, szűrjük le (de ne engedjünk rá hideg vizet, mert a nagyméretű tészták csak így lesznek tálaláskor is formásak), majd forró olívaolajon forgassuk meg pici sóval. Tálalás előtt keverjük össze a tésztát a paradicsomos zöldséges szósszal és a pirított darált hússal.
Tálaláskor tegyük a fetasajtot a meleg tészta tetejére, reszeljünk rá a trappistát, a tetejére pedig tegyük rá a rukkolát. (Forrás: nőivilág)
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Az Életforma Shopban
többfunkciós – szeletelő, daráló, aprító – sajtdarálót
is találhatsz!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.