Facebook hozzászólás
235

Ünnepi menü – fogyni vágyóknak!

Itt az ünnep, és úszik minden fogadalom… Vagy nem! Mert vannak ám fogyókúrás húsvéti finomságok is! Például a tavaszi zöldborsós aszpiktorta tojásvirággal.

Április van, egyre jobb az idő, előkerülnek a lenge felsők, nem szólva a fürdőruhaszezon rémítő árnyáról, mely rávetül az egész tavaszunkra. Elkezdünk hát fogyókúrázni, és már épp rávettük magunkat a tortúrára, mikor itt az Ünnep, és úszik minden…

Vagy nem. Mert vannak ám fogyókúrás húsvéti finomságok is!

Tavaszi zöldborsós aszpiktorta, tojásvirággal

Egy szelet csak 127 kcal! Ráadául hús- és lisztmentes, így vegetáriánusok és lisztérzékenyek is bártan fogyaszthatják.

Hozzávalók 4 személyre, azaz 1 kuglófformához:

4-5 keménytojás, 20 deka konzerv zöldborsó (ha konzerv kukoricát vagy bébikukoriát és édes, piros húsú paprikát is rakunk bele, még jobban néz ki), 45 gramm (20 levél) színetelen zselatin, 1,5 liter leszűrt zöldségleves, só, bors.

Elkészítés

A zöldborsót 5 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A zselatint hideg vízben áztatjuk, míg a zöldségleves melegszik. Ha már meleg a leves, a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne, majd hűlni hagyjuk.

A főtt tojásokat megpucoljuk, és egy-kettőt hosszában elnegyedelünk. A borsó (és kukorica) felét a kuglófforma aljába öntjük, a forma oldalához pedig odaállítjuk hosszában az elnegyedelt tojásokat.

Most jöhet a zselatinos leves. Kb. 30 percre hűtőbe rakjuk a masszát, míg zselésedni kezd. Ekkor tesszük rá a többi borsót, kukoricát, kaliforniai paprikát és a maradék tojást, karikákra vágva.

További 2-3 óra hűtőben tárolás után tálalható. Hogy rendre kijöjjön a formából, borítás előtt érdemes forró vízbe mártania  formát.

Jó étvágyat!

D.D.L.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!