Ünnepi menü – fogyni vágyóknak!
Itt az ünnep, és úszik minden fogadalom… Vagy nem! Mert vannak ám fogyókúrás húsvéti finomságok is! Például a tavaszi zöldborsós aszpiktorta tojásvirággal.
Április van, egyre jobb az idő, előkerülnek a lenge felsők, nem szólva a fürdőruhaszezon rémítő árnyáról, mely rávetül az egész tavaszunkra. Elkezdünk hát fogyókúrázni, és már épp rávettük magunkat a tortúrára, mikor itt az Ünnep, és úszik minden…
Vagy nem. Mert vannak ám fogyókúrás húsvéti finomságok is!
Tavaszi zöldborsós aszpiktorta, tojásvirággal
Egy szelet csak 127 kcal! Ráadául hús- és lisztmentes, így vegetáriánusok és lisztérzékenyek is bártan fogyaszthatják.
Hozzávalók 4 személyre, azaz 1 kuglófformához:
4-5 keménytojás, 20 deka konzerv zöldborsó (ha konzerv kukoricát vagy bébikukoriát és édes, piros húsú paprikát is rakunk bele, még jobban néz ki), 45 gramm (20 levél) színetelen zselatin, 1,5 liter leszűrt zöldségleves, só, bors.
Elkészítés
A zöldborsót 5 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A zselatint hideg vízben áztatjuk, míg a zöldségleves melegszik. Ha már meleg a leves, a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne, majd hűlni hagyjuk.
A főtt tojásokat megpucoljuk, és egy-kettőt hosszában elnegyedelünk. A borsó (és kukorica) felét a kuglófforma aljába öntjük, a forma oldalához pedig odaállítjuk hosszában az elnegyedelt tojásokat.
Most jöhet a zselatinos leves. Kb. 30 percre hűtőbe rakjuk a masszát, míg zselésedni kezd. Ekkor tesszük rá a többi borsót, kukoricát, kaliforniai paprikát és a maradék tojást, karikákra vágva.
További 2-3 óra hűtőben tárolás után tálalható. Hogy rendre kijöjjön a formából, borítás előtt érdemes forró vízbe mártania formát.
Jó étvágyat!
D.D.L.
Hozzászólás zárolva.