Zöldfűszeres grissini
Vegán életmódba illeszthető olasz eredetű kenyérféle. A grissini az a vendégváró, amit már a vendégek megérkezése előtt megdézsmálunk, jó, ha fel nem faljuk az egészet. Az úgynevezett na még egyet, de tényleg ez lesz az utolsó kifejezés pont erre illik. Az evését akkor sem lehet abbahagyni, ha már pukkadásig ettünk belőle. Bulkshop azt írja, hogy az eredeti recept nagy szemű sót javasol.
Hozzávalók:
25 dkg jó minőségű liszt (pizzaliszt)
1 dkg élesztő
0.5 kávéskanál cukor
0.7 dl kókuszjoghurt (vagy ugyanennyi víz)
0.5 dl olíva olaj
0.5 kávéskanál só
0.5 evőkanál nagy szemű só / lehet kicsit több
0.7 dl langyos víz
2 evőkanálnyi vegyes, aprított zöldfűszer: kakukkfű, oreganó, rozmaring, stb. / vagy 1 evőkanálnyi vegyes szárított fűszer
Elkészítés:
A felsoroltakból az élesztő felfuttatása után gyúrjunk egy jól formázható cipócskát, amit az összeállítás után osszunk is ketté. A kettéosztott tésztával könnyebb bánni, formáljunk belőle két cipócskát. Terítsünk ki sütőpapírt és a további műveleteket ezen a papíron végezzük, majd ezzel a papírral együtt helyezzük a tepsibe is. A cipócskákat nyújtsuk ki körülbelül 0.5-0.7 cm magas téglalapokká. A lapok felületét leheletnyit vizezzük meg, és szórjuk meg a nagy szemű sóval. A téglalapokat vágjuk körülbelül 1-1.5 cm széles csíkokra és a képen látott módon csavarjuk meg kissé őket. Ha nem a csavarás mellett döntünk, akkor kissé hengergessük meg a csíkokat. A sütőpapírral együtt emeljük be a tepsibe, és 200 fokon süssük körülbelül 12-15 percig. Figyeljünk rá, ne égjen meg. Mikor szép rózsaszínek vegyük ki a sütőből. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.