FINN BARÁTAIM EGYIK KEDVENCE
Csalános pirog
Gondolkodtál már azon, hogy miért annyira egészségesek a finnek? Megmondom: nagyon okosan étkeznek! Halfogásaikat imádom, de itt van egy másik különlegesség is, már amennyire a magyar konyhában különlegességnek számít a csalán…
Hozzávalók
a tésztához:
a töltelékhez:
- 3 dl főtt rizs
- 10 dkg csalán (esetleg spenót)
- 2 cs apróra vágott snidling
- 1 kk őrölt fehérbors
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítés:
Áttörtjük a krumplit, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a puha vajat. Jól összedolgozzuk, majd kerekre nyújtjuk, és egy kb. 26 cm-es átmérőjű sütőbe vagy jénaiba simítjuk bele. Úgí igazgassuk el, hogy legyen peremes is! Lisztes kézzel könnyebb dolgozni! A töltelékhez leforrázzuk a csalánt, (esetleg a spenótot). Hozzákeverjük az összes többi alkatrészt, és szépen elhelyezzük a tészta tetején. Maradék tésztacsíkokból valami vicceset is kitalálhatunk, és a tetejét megkenhetjük egy kis tojással! Az előmelegített sütő alsó rácsára tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
Dr. House és a csalán
A csalán sok tekintetben hasonlít a híres szappanopera főhőséhez. Dr. House kegyetlen, ahol teheti, mindenkibe belemar egyet-kettőt, mégis szinte mindenre tudja a választ. A csalán, mint egyik legismertebb gyom- és gyógynövényünk, hasonlóan viselkedik. Csípős, de aki használja, sok betegségtől megmenekülhet.
Hozzászólás zárolva.