EGZOTIKUS KÜLÖNLEGESSÉG
Gyors édes-savanyú csirkeleves
Keleti ihlet, magyarra átdolgozva, kicsit egyszerűsítve, lábaskában. Inkább a combfilét, mint mellét, az szerintem száraz ebben a formában. Tudom, kicsit soknak tűnik az ananász, de azt is tudom, hogy aztán mikor tányérba kerül, keressük majd a gyümölcs darabokat. Ezekkel a gondolatokkal ajánlja Max Nektek ezeket a finom falatokat.
HOZZÁVALÓK:
- 5-6 dl zöldség alaplé (készülhet kockából is)
- 50-60 dkg csirke combfilé kockákra vágva
- 1 doboz darabolt ananász
- 1-2 kisebb chili paprika kis kockákra vágva
- 1 kisebb fehér hagyma, apróra vágva
- 2-3 evőkanál kukoricakeményítő
- 2-3 evőkanál ketchup
- 2-3 evőkanál méz
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2-3 teáskanálnyi almaecet
- 1-2 teáskanálnyi ötfűszerkeverék
- 2-3 teáskanálnyi szójaszósz
- 1-2 evőkanál olaj
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Az ananászt csepegtessük le, de a levét tartsuk meg. Keverjük össze az ecetet a mézzel, a ketchuppal, 3-4 evőkanálnyi ananász lével és a szójaszósszal.
- Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a húst. Adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát, az ananászt, és a fűszert. Sózzuk, és borsozzuk (sóval óvatosan, a szójaszósz sós), kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a zöldség lével.
- Főzzük 8-10 percet, majd adjuk hozzá a mézes ketchupot, és forraljuk össze, majd közepes energián főzzük 8-10 percet. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk, és sűrítsük be a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.
Ehhez kíván jó étvágyat: Max
Könnyen elkészíthető különleges keleti húsos receptek
Akik ismerik és szeretik a keleti konyha ízeit, azok tudják, hogy a Ton Katsu vagy éppen a Tori karage nem valamilyen harcművészet furcsa kifejezései. Könnyen elkészíthető húsok, szárnyasok receptjeit ajánljuk most!
Hozzászólás zárolva.