Facebook hozzászólás
1 914

EGZOTIKUS KÜLÖNLEGESSÉG

Gyors édes-savanyú csirkeleves

Keleti ihlet, magyarra átdolgozva, kicsit egyszerűsítve, lábaskában. Inkább a combfilét, mint mellét, az szerintem száraz ebben a formában. Tudom, kicsit soknak tűnik az ananász, de azt is tudom, hogy aztán mikor tányérba kerül, keressük majd a gyümölcs darabokat. Ezekkel a gondolatokkal ajánlja Max Nektek ezeket a finom falatokat.

Gyors édes-savanyú csirkeleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az ananászt csepegtessük le, de a levét tartsuk meg. Keverjük össze az ecetet a mézzel, a ketchuppal, 3-4 evőkanálnyi ananász lével és a szójaszósszal.
  2. Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a húst. Adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát, az ananászt, és a fűszert. Sózzuk, és borsozzuk (sóval óvatosan, a szójaszósz sós), kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a zöldség lével.
  3. Főzzük 8-10 percet, majd adjuk hozzá a mézes ketchupot, és forraljuk össze, majd közepes energián főzzük 8-10 percet. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk, és sűrítsük be a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.

Ehhez kíván jó étvágyat: Max

Könnyen elkészíthető különleges keleti húsos receptek

Akik ismerik és szeretik a keleti konyha ízeit, azok tudják, hogy a Ton Katsu vagy éppen a Tori karage nem valamilyen harcművészet furcsa kifejezései. Könnyen elkészíthető húsok, szárnyasok receptjeit ajánljuk most!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!