EZT NEM LEHET MEGUNNI
Klasszikus vargányás burgonyaleves kolbásszal, kaporral
Aki egyszer rákap a vargányára, nem tudja megunni! Ha nem egy nagyáruházban veszed, fordulj szakemberhez! Ne könyvből, az erőben tanuld ki a gombászás mesterségét.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 30 dkg vargánya
- 10 dkg lángolt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor kapor
- 2 ek liszt
- őrölt bors
- sertészsír
- só
Elkészítés:
Egy fazékban sertészsírt olvasztunk, és ezen megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát. A kolbász héját lehúzzuk (ezt úgy tudjuk könnyen elvégezni, hogy 5-10 percre hideg vízbe áztatjuk), és felkockázzuk, a hagyma közé dobjuk.
TUDTAD?
A burgonya az egyik legolcsóbb és legkönnyebben hozzáférhető forrása a C-vitaminnak, amely alapvetően fontos az immunrendszer egészségének megőrzéséhez.
Amikor a kolbász szépen kieresztette a színét hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd a vargányát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük bő egy liter vízzel. Ha a burgonya megpuhult, beleszórjuk az aprított kaprot, és két evőkanál lisztből készült rántással besűrítjük a levesünket, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt és ecetet kínálhatunk hozzá.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Őrségi édesburgonyás vargányaleves
Az édesburgonyáról tudjuk, hogy sok jótékony hatása van, össz szénhidráttartalma ugyan magasabb, mint a hagyományos burgonyának, de azok jobb szénhidrátok, mert lassabban szívódnak fel, egyenletesebben emelik a vércukrot.
Hozzászólás zárolva.