Facebook hozzászólás
833

CHILIS LAZACFILÉ, KARAMELLIZÁLT ZÖLDEKKEL

Lazac és zöldség, avagy csípős és édes

Sajnos a nagy meleg kihozza az emberből a tiltott dolgokat, pl. viszonylag jó áron vásárolni olyan lazacot, ami fagyasztott, papírdobozban van, tehát nem látunk bele… No de most már mindegy, ettől még ízében, állagában lazac volt, csak az a fránya színe! Pedig valamikor ugyanebben a Boltban ez a termék, igaz más márkanév alatt, egész szép színű volt… és ez néhány más termékükre is igaz… Ettől függetlenül a mai egyszerűm is Őrülten Jó lett ?

Chilis halfilé, karamellizált zöldekkel, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lazacfiléket besózzuk, pár percig pihenni hagyjuk, közben egy kis lisztet elkeverünk chili pehellyel (és szerencsés esetben őrölt füstölt paprikával), majd a filéket beleforgatjuk, és olívaolajon, oldalanként 2-3 perc alatt szépen megsütjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a gyökeret és a zellerszárat feldaraboljuk. Egy kevéske olívaolajon, megsózva elkezdjük párolni, pirítani a répát és a gyökeret. Pár perc elteltével, amikor már kezd puhulni, hozzáadunk egy darabka vajat, a cukorborsót és a zellert, újabb 2-3 perc után egy evőkanál kristálycukorral meghintjük, és szépen megkaramellizáljuk, készre pároljuk.

Jó étvágyat kíván hozzá az alkotó: Steffel Csaba

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából

Salátaleves, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!