ÍNYENCEKNEK
Lukács Miki olaszos tésztája garnélásan
Tíz éve megbonthatatlan az összhang Peller Anna és a férje, Lukács Miki között. Csupán egyetlen helyen nem igaz ez rájuk, ha egyszerre tartózkodnak a konyhában. Mindketten nagydumások főzés közben is, és mivel két dudás nem fér meg egy csárdában, többnyire inkább külön-külön főznek. A halakban és a tengeri herkentyűk elkészítésében Miki az ász, íme, az ő receptje!
Hozzávalók 2 éhes szájhoz:
- 250 gr tészta
- 5-6 db tigrisrák
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor friss koriander
- egy fél lime
- 3 dl alaplé
- 1 szál citromnád
- 1 dl kókusztej
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek halszósz
- 2 ek vaj
Elkészítés:
- Vizet forralunk egy lábasban, majd beledobjuk a spagettit és készre főzzük.
- A rákokat megpucoljuk, majd a páncélokat forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Mikor már füstölnek, hozzádobjuk a gyömbért és a fokhagymát. Átforgatjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet.
- Pár percig forraljuk, majd hozzádobjuk a felkarikázott citromnádat, beledobjuk az apróra vágott koriandert, hozzáreszelünk egy kis lime héjat, és egy fél lime levét belefacsarjuk. Újabb pár percig forraljuk, majd egy szűrő segítségével eltávolítjuk a rákpáncélokat.
- A szószalaphoz adjuk a kókusztejszínt, a halszószt, valamint a vajat, majd forraljuk pár percig.
- A rákfarkakat egy kis olívaolajon pár perc alatt készre pirítjuk. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a rákokat, majd lelocsoljuk az egészet a szósszal, végül egy kis korianderrel megszórjuk. A csípős ízekért rajongók egy kis chilit is tehetnek a tetejére.
Ázsiai zöldséges tészta
Nagyon szeretem a rizstésztát, főleg azért, mert semmi más teendő nincs vele, mint forrásban lévő vízzel nyakon önteni, néhány percet várni, majd leszűrve fogyasztani. Zöldségekkel és szójaszósszal variáltam.
Hozzászólás zárolva.