Facebook hozzászólás

FÓLIÁBAN PÁROLVA

Makréla és zöldség, avagy amikor megérdemlem…

Amikor az ember fia úgy érzi, hogy megérdemli, akkor meg kell tennie, illetve meg kell vennie, azaz meg kell ennie, még akkor is, ha egy picit, talán nem a legolcsóbbra kíván rá. Ennek kompenzálására és költségenyhítésre tökéletesen megfelel az akciós brokkoli, ami kicsit talán sárgább, de a miénk! Ez az őrülten jó ételek alkotójának véleménye.

Makréla és zöldség, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tisztított makrélákat 3-4-szer beirdaljuk, bevagdossuk, majd kívülről és belülről is besózzuk. A paradicsomot gerezdekre vágjuk, a citromot felkarikázzuk, és 1-1 darab babérlevéllel, valamint 1 fél gerezd fokhagymával a halak hasüregébe töltjük. A batátát megpucoljuk és felkockázzuk, a brokkolit kisebb rózsákra daraboljuk. A makrélákat egyesével, adagonkét csomagoljuk, illetve készítjük el. Dupla rétegű alufóliára (figyeljünk a méretére!) rászeleteljük a vajat, rápakoljuk a feldarabolt zöldségeket, és egy kis keretet, „koszorút” alakítunk ki, megsózzuk, borsozzuk, 1-2 ágacska kakukkfüvet dobunk mellé, és ügyesen ráállítjuk a makrélát. A fóliát felfele irányuló mozdulatokkal hajtogatjuk össze, és felül alaposan összezárjuk; erre azért van szükség, hogy párolás közben a keletkező gőz ne szökjön el a csomagból, és ezért is kell megfelelő méretű fóliát használnunk.  A csomagocskáinkat egy tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük, pároljuk. Tálaláskor egy határozott mozdulattal áthúzzuk egy tányérra, de ha valakit nem zavar, akkor a magában a fóliában is tálalhatjuk. A fólia felbontásakor vigyázzunk a gőzével! Ehhez kíván jó étvágyat az őrülten jó ételek mestere!

Ropogós saláta füstölt makrélával, tormás öntettel

Direkt jót teszünk a derékbőségünknek azzal, ha este már nem terheljük a gyomrunkat nehéz ételekkel. Egy joghurtos öntetes, füstölt halas saláta remek választás hét közben – is – vacsorára.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 159

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!