Facebook hozzászólás
806

KELETI KONYHA

Mandulás csirkém a hétköznapokra is

Hihetetlen variációkat kínál a keleti konyha. Van, akinek a meghökkentőek az ízek jelentenek meglepetést, én inkább azt mondom, ha kész az előkészítés, onnantól csak pár perc az elkészítés. Féléves távol-keleti hajóutamon sok trükköt tanultam. Ez például szinte mindig, mindenütt elkészíthető helytől évszaktól függően. Különleges, és pár perc alatt friss finomság!

Mandulás csirke, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

A páchoz:

  • 1 tojás fehérjéje (felverve)
  • 1 ek száraz fehérbor
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek keményítő

Elkészítés:

Keverd össze a páclevet, és tedd bele a csíkokra vágott csirkemellet, jól keverd össze, és hagyd benne legalább fél órára. Ezalatt pirítsd világosra a mandulát. Jöhet a wok vagy egy mély serpenyő: forrósítsd fel benne az olajat, tedd hozzá a gyömbért, majd a csirkét. Kevergetve süsd világosra, majd szűrőlapáttal szedd ki. A maradék olajban maiximum egy perc alatt pirítsd meg a sárgerépacsíkokat, majd add hozzá a zöldborsót. (TIPP: rögtön sózd is meg, hogy a borsó szép zöld maradjon!)

Add hozzá a csirkét, a keményítőt, a bort, a szezámolajat, a maradék szójaszószt. Picit pálcikával vagy fakanállal kevergetve a megfelelő sűrűségűre sütöd, hogy egy kis szaftja is legyen! Most add hozzá a mandulát és az újhagymát, még kavarj egyet, és kész! Egyszerű párolt rizzsel tálald!

Kínai csirkemell póréhagymával

Kínai csirkemell póréhagymával, Kép: László-Márta
Kép: László-Márta

Már akkor szerettem a távol-keleti konyhát, amikor csak egymásnak küldözgetett receptes füzetekből ismerkedtem vele. Majd úgy hozta az élet, hogy ott tölthettem fél évet, és több ország gasztronómiai különlegességeit is végigkóstolhattam! Ma már nálunk is kapható szinte minden fűszer vagy alapanyag, azért néhány receptet némileg – úgymond – magyarosítottam -. Íme itt egy remekül sikerült példány! 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!