SAJTTAL SZÓRT SZŰZÉRMÉK
Szűz és paradicsom, avagy az egyszerű és csalafinta
Igen, valóban létezik ilyen egyszerű pompa; lehet, hogy egy ici-picit olaszos, de abból még nem volt baj! Egyébként meg, No comment! Tök felesleges lenne erről bármit írogatni…, tehát az egész magáért beszél. Íme az őrülten jó ételek legújabb produkciója.
Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 12-15 db koktélparadicsom
- 20 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
- 25 dkg rizs
- balzsamecet
- lestyán
- bors, só
- parmezán vagy parmezán jellegű sajt
Elkészítés:
A rizi-bizi készítése megegyezik a párolt rizsével, illetve ez esetben mielőtt lefednénk, beleszórjuk a fagyos borsót készre főzzük, készre pároljuk, sóval, borssal és lestyánnal ízesítjük.
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben mindkét oldalukról megsütjük. Amíg az szűzérméink sülnek, elfelezzük a paradicsomokat, és az utolsó 3-4 percben a húsok közé szórjuk, 2-3 evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk, majd lényegében csak összemelegítjük, összeforraljuk, de annyira, hogy a paradicsomok még nem essenek szét.
Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk. Pont – írja blogjában Steffel Csaba.
Pulykaszárny és alma, avagy Mert szeretem
Ma ezt készítettem, mert szeretem. Külön-külön is, na de így egybe… Steffel Csaba egy különleges ételét mutat meg Nektek.
Hozzászólás zárolva.