GYORS VACSI
Zöldbabos fusillim, leánykori nevén orsótésztám
Hányszor esünk haza hulla fáradtan, és fogalmunk sincs, mi legyen a vacsi vagy ebéd. Ilyenkor mindig jól jön egy kis tészta, valami zöldség, főzőtejszín és fokhagyma. Ezekből már csodákat tudsz varázsolni! Ez csak négy! Jamie Oliver 5 hozzávalóból már egész könyvet írt! Akkor húzzunk bele!
Hozzávalók:
- 20 dkg fusilli, vagyis orsótészta
- 30 dkg zöldbab megpucolva, 1,5-2 centisre vágva
- 1 db vöröshagyma kis kockára vágva
- 3 gerezd fokhagyma apró kockára
- 15 dkg parmezán (vagy trappista)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek fokhagymás fűszervaj
- só
- bors
- chilipehely
Elkészítés:
A tésztát a használati utasítás szerin t kifőzzük. A hagymát, fokhagymát forró serpenyőben, vajon (lehetőleg fűszeres vajon) megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot is, és tovább pirítjuk együtt az egészet. Most jöhet hozzá a tejszín, és a fűszerek. Kavarunk rajta egyet-kettőt, és hozzáadjuk az orsótésztát. Tálaláskor szórjuk meg egy kis chilipehellyel, és gazdagon a sajttal! Barátaim, ez szuper lesz!
Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.
Hozzászólás zárolva.