IZGALMAS ÍZEK
Zöldfűszeres csemegekaraj cukkinis hajdinakásával
A mai illetve a tegnapi étkem kérésre készült és lecsós rizzsel, de magamnak valamint azért, hogy hátha meg tudom kedveltetni… egy egész kevéske fincsi hajdinát is dobtam mellé. Steffel Csaba azt üzeni: tessék választani!
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 1 szál lángolt kolbász
- 20 dkg hajdina
- 1 db saláta cukkini (25-30 dkg)
- 15 dkg sárgarépa
- 2 ger. fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- majoránna
- bazsalikom
- rozmaring
- kakukkfű
- bors, só
- olívaolaj
Elkészítés:
A karajt egy vékony pengéjű késsel, hosszában felszúrjuk (de, ha szépen megkérjük a hentesünket, ő is megteszi ezt, csak szépen kell mosolyognunk rá!), majd ügyesen beletoljuk, beletöltjük a kolbászt; majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel, borssal és sóval, alaposan bedörzsöljük a karajt, aztán egy forró serpenyőben, kevéske zsiradékon körbe pirítjuk
Ezután egy tepsibe tesszük a húst, meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort, és fólia alatt, 180 fokon, kb. 70-80 percig sütjük, majd fólia nélkül szépen készre sütjük. (Tűpróbával – szúrópróbával ellenőrizzük!)
A cukkinit és a sárgarépát felkockázzuk, a fokhagymát pedig durvára aprítjuk. A hajdinát a rizshez hasonlatosan készítjük el, azzal a kis különbséggel, amikor felöntjük vízzel, beleszórjuk a felkockázott zöldségeket és a fokhagymát, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. (Tálaláskor egy pici zöldfűzeres olívaolajjal meglocsolhatjuk.) Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek tudója!
Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…
Hozzászólás zárolva.