MEDITERRÁN SPECIALISTÁS
Norma, avagy Szicília éneklő tésztája
Mindig is nagy tisztelői voltak a muzsikának az olaszok! Nem véletlen, hogy a számos operájáról híres, Cataniában született zeneszerző, Vincenzo Bellini legismertebb hősnőjéről, Normáról nevezték el Szicília leghíresebb specialitását, a Spaghetti Alla Normát. Végtelenül egyszerű, húsmentes, és valami isteni! Annyira friss, hogy most szálltam le vele a repülőgépről! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- spagetti vagy bármilyen jópofa alakú tészta (ezek rendszerint mind kézi készítésűek!)
- olaj (ha lehet, szicíliai!)
- 2-3 paradicsom kis kockára vágva
- pár gerezd fokhagyma apróra vágva
- friss bazsalikom
- sűrített paradicsom
- szerecsendió
- parmezán (vagy ricotta!)
- só, bors
Elkészítés:
Vágjuk nem túl nagy kockára a padlizsánt. Készítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szórjuk bele a padlizsánkockákat, sózzuk meg, locsoljuk meg kb. 2 ek olívaolajjal, és süssük egy negyedórát. Ezalatt a pont elkészül a tésztánk is, amit természetesen „al dentére” főzük. Ha leszűrtük, tegyünk félre a főzővízből egy fél decinyit. Kapjunk elő egy serpenyőt, amiben három kanál olajon 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Öntsük rá a sűrített paradicsomot, sózzuk borsozzuk, majd pirítsuk egy-két percig.
Padlizsánnal töltött focaccia
A focaccia az olasz konyha egyik közkedvelt tagja, nem más, mint egy lisztből, élesztőből és vízből álló lapos kenyér. Számtalan variációban létezik, de a világ szinte minden táján sütnek hasonló lepényféleséget hasonló tésztából.
Hozzászólás zárolva.