ROMHÁNYI UTÁN SZABADON
Rák és tészta, avagy vissza – felé…
A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.
Erről jut eszembe Romhányi József, illetve egyik verse –
„A RÁK HALADÁSA
Egy nagyeszű fóka rámordult a rákra:
– Ne haladjon hátra,
hisz nem jut előbbre soha,
kinek vissza van az oda.”
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli (bucati)
- 25 dkg koktélrák
- 2-3 szál szárzeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ger. fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 5 dl passzírozott paradicsom (passata)
- petrezselyem zöldje
- oregánó
- szerecsendió
- bors
- só vagy szardellapaszta
- olívaolaj
- (kristálycukor)
Elkészítés:
A vöröshagymát és a szárzellert kis kockákra aprítjuk, és olívaolajon, együtt üvegesre sütjük, majd felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a koktélrákot, aztán a passzírozott paradicsomot, illetve durvára vágott fokhagymát adunk hozzá, megsózzuk, borssal és oregánóval fűszerezzük (én só helyett szardellapasztát használtam), kevergetve, szép lassan összeforraljuk. (Ízlés szerint kristálycukorral finomíthatjuk.)
Közben a tésztát kifőzzük, és a mártásba forgatjuk, frissen reszelt szerecsendióval és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd pár pillanat múltán már tálaljuk is; aki úgy szereti sajttal megszórhatja.
Rákhússal töltött avokádó
Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!
Hozzászólás zárolva.