OLASZOS HANGULATBAN
Pikáns zöldséges fülecske
Milyen zöldségleves az, amelyikben nincs egy kis hús? Ez az utóbbi idők kedvenc mondata, vagy legalábbis a lényege. Ez az igazság Margó és Ági főzős műsorában hangzott el. Akkor én ezen egy jót mosolyogtam, ők pedig egy egész csirkét beledaraboltak a levesbe. Amikor ezt a tésztát elkészítettem, egy jót mosolyogtam magamon; 🙂 bár az a kicsi kis szalonna megbocsátható. Ugyi? Eztkérdezi Steffel Csaba blogíró.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg orecchiette (fülecske, de jó a kagyló is)
- 10 dkg szalonna
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyem gyökér
- 15 dkg spenót
3-4 ek. balzsamecet - 3 ger. fokhagyma
- kakukkfű
- chili pehely
- só
- parmezán vagy parmezán jellegű sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és a felkarikázott zöldségekkel együtt picit megpirítjuk, majd a tészta főzővizével meg-meglottyintva puhára pároljuk. (Amíg a zöldségek nem puhulnak meg, addig ne sózzuk, mert ugyi a tésztafőzővize is sós, illetve a szalonnától is kap egy kis sósságot.)
Amikor megpuhultak, rádobjuk a spenótot, az aprított fokhagymát, (most szükség szerint sózhatjuk), és beízesítjük kakukkfűvel, chili pehellyel és a balzsamecettel, pár pillanat múlva (ha a spenót „összeesett”), beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!
Rák és tészta, avagy vissza – felé…
A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.
Hozzászólás zárolva.