CSAK OKOSAN!
Padlizsán és paradicsom a csirkecsíkok bűböletében
No, ebben a dög melegben nem árt, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk! Legyen könnyű, szénhidrát”mentes”, és ne fűszerezzük túl… És még az evés után sem vert a víz!… – írta az őrülten jó ételek tudora.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 db szép padlizsán (kb. 50 dkg)
- 70-80 dkg paradicsom
- 2 szál szárzeller
- 4 ger. fokhagyma
- bors, só
- olívaolaj
Elkészítés:
Ebbe a receptbe egy ki színt tudunk vinni, ha többféle paradicsomot használunk. Nekem szerencsém volt 3 féléhez is, ami egy aprócska koktélparadicsom, egy narancssárga, és egy hosszúkás fajta volt. A padlizsánt felkarikázzuk, picit megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk, megkenegetjük mindkét felükről, majd egy serpenyőben szépen megsütjük őket; tálalásig félre tesszük. (Ezzel a módszerrel ki tudjuk küszöbölni, hogy a padlizsán indokolatlanul sok olajat szívjon magába – aki már próbált serpenyőben olajon padlizsánt pirítani az tudja, hogy képes temérdek olajat elnyelni – természetesen ehhez a művelethez egy jó serpenyő is szükséges.)
Amíg a padlizsánszeletek pirulnak, a csirkemellet a szokottnál hosszabb csíkokra vágjuk (egy kis játék ebben a melegben), és egy másik serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Közben a szárzellert kis kockákra daraboljuk, aztán a csirkecsíkok közé szórjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, és ezt is hozzáadjuk. A paradicsomokat tetszés szerint felszeleteljük és állagához, puhaságához igazodva a raguhoz adjuk, 2-3 perc alatt összemelegítjük (én a koktéllal kezdtem, a végén pedig a leglevesebb, a narancssárga jött).
A legvégén egy jó adag durvára aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Tálaláskor tányérra rendezzük a padlizsánkarikákat, és erre tesszük a paradicsomos csirkecsíkokat.
Ehhez kíván jó étvágyat az őrülten jó ételek tudója, Steffel Csaba
Rák és tészta, avagy vissza – felé…
A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.
Hozzászólás zárolva.