A cékla élénk színét egy betacyanin nevű vegyületnek köszönheti, ami egy erős antioxidáns. A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják. Salátánk másik nagy antioxidáns tartalmú alapanyaga a sárgarépa, ami béta-karotinban gazdag. A béta-karotin a szem és a bőr egészségéhez járul hozzá. Míg az almavízoldékony rost, azaz pektintartalma jótékonyan hat az emésztésre, koleszterincsökkentő hatású és hasmenés esetén is kiváló népi gyógymód.

Hozzávalók
- 2 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 2 db alma
- 2 dl natúr joghurt
- 1 csipet tengeri só
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés
- A zöldségeket meghámozzuk, lereszeljük vagy csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olívaolajjal, csipetnyi sóval hintsük meg.
- A natúr joghurtot is hozzáadjuk, kiváló saláta egy husi mellé, de akár önállóan is fogyasztható, tízóraira, uzsonnára.
Jó étvágyat kíván Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő, akinek egy másik vitaminbombáját itt ajánljuk!