Angol sajtleves
Elkészítési idő: 20 perc
Energiatartalom: 1 adag: 380 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- őrölt bors
- só
- ételízesítő
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál finom liszt
- 5 dkg margarin
- 2 vöröshagyma
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa
A zöldségeket és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, azután a margarinon megpároljuk. Felengedjük 7 dl vízzel, ételízesítővel, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Kis lángon, lefedve puhára főzzük. Ezután turmixgéppel pépesítjük, majd beleöntjük
a tejet, és hagyjuk felforrni. A tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük, jól összeforraljuk. A reszelt sajtot levesestálba szórjuk, és állandó kevergetés közben rámerjük a tűzforró levest.