Hozzávalók:
20 deka rizs,
4 deci tej,
2 kanál cukor,
1 kanál vaníliás cukor, pici vaj,
3 deci 30 százalékos cukrozott tejszín,
1 darab lime,
10 deka ricotta túró,
pici fahéj,
30 deka eper,
magozott cseresznye,
kockára vágott sárgadinnye és ananász.
Elkészítése:
A rizst vízben félpuhára megfőzzük, majd hozzáöntjük a tejet, készre főzzük, kihűtjük. A kevés cukorral habnak felvert tejszínhez hozzáadjuk a ricottát, majd a lime reszelt héjával, cukorral, vaníliás cukorral, pici őrölt fahéjjal ízesítjük. Keverőtálban a tejszínt, a rizst és a gyümölcsöket laza mozdulatokkal összekeverjük. Előhűtött kehelyben, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.