Hozzávalók:
- 20-25 dkg cukor
- 6 tojás sárgája
- 5,5 dl zsíros tej
- 2 dl (állati) tejszín, min. 25%-os zsírtartalommal
- rúd vanília
Elkészítés:
Keverjük ki fehéredésig a cukrot a tojás sárgájával, és a kikapart vaníliavelővel. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, a vanília héját, és közepes lángon, állandó keverés mellett forraljuk fel. Az első buborékoknál zárjuk el az energiát, és sűrűn kevergetve hagyjuk kihűlni. Ha véletlenül a főzés közben összetúrósodna, ne essünk kétségbe, passzírozzuk át.
Hűtőbe csak akkor tegyük, ha teljesen kihűlt. A fagyasztóba, egy nagyobb tálba helyezzük, és 25-30 percenként keverjük meg, legalább 3-szor vagy 4-szer. Utána hagyjuk rendesen kifagyni, akár egy éjszakát is. Ha kész, egy hideg vízbe mártott, alaposan lecsöpögtetett kanállal adagolhatjuk, és besöpörhetjük az elismerést!
Jó étvágyat kíván az ínyenc Max!
Az úgy volt, hogy brokkoli krémlevest szerettem volna enni. Eddig jó, a krémleveshez megvolt itthon minden, csak a brokkoli hiányzott. Amikorra szerettük volna a levest, az egyéb családi események miatt nem jött össze, de most eljött a pillanat. Somogyi Zoltán Max most lerántja a leplet!