Díszítéshez 1 csokor friss petrezselyem
Levesbetétnek: pirított tökmag, bacon chips
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A hagymát és a burgonyákat megpucolom, majd a burgonyát kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig cikkekre vágom. A gyömbért megpucolom és nagyon apró kockákra vágom. Egy sütésálló serpenyőbe az összevágott zöldségeket az olajjal és a mézzel együtt összekeverem, sózom, borsozom, majd a sütőben kb fél óra alatt összesütöm. A zöldségeket egy lábosban az alaplével összeforralom, amíg megpuhul, majd a tűzről levéve összeturmixolom és amikor picit lejjebb hűlt, akkor a tejszínt hozzáöntöm.Ízlés szerint még sózom, borsozom, amennyiben szükséges. Kata többi receptjét itt találjátok.
Spenóttal és fetával töltött édesburgonya
Hogy még jobban megkönnyítsük az ismerkedést, mutatunk még egy nagyon izgalmas receptet édesburgonyával. Isteni finom!