Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Rózsáira szedjük a karfiolt, jól megmossuk, majd forró, sós vízben „roppanósra” főzzük. Készítünk egy jó kis világos rántást, hideg vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a karfiolhoz. A petrust apróra vágjuk, azt is hozzáadjuk, majd így együtt főzzük még vagy 10 percig, vagyis addig, amíg a karfiol puha nem lesz. Adjunk hozzá daragaluskát. Tálaláskor tejfölt teszünk a tányér aljára, és arra szedjük a levest!
Jó étvágyat!
Húsleveskészítésből maradt egy fél fej karfiolom, ami már napok óta mosolyog rám a hűtőből. Reggel rájöttem, hogy most kell felhasználnom egy osztrák levestippet, és nem csalódtam! Itt az eredmény, én csak a parmezánnal turbóztam.